De tijd vliegt! - stage lopen bij Exitable

(UX-) Design

Er zijn ondertussen al een aantal weken voorbij en ik heb veel moois meegemaakt om te delen. Ik heb veel verschillende werkzaamheden, allemaal met één terugkerend thema: de hartelijke en gezellige collega’s.

Een hartelijk ontvangst

Mijn eerste week verliep erg vlot en fijn. Ik werd hartelijk ontvangen, kreeg veel uitleg en ik kreeg de tijd om mijzelf voor te stellen en alles te ontdekken. Mijn voorstel presentatie in de bi-weekly aan het hele Exitable team was voor mij de highlight. Of toch de 'vloaj' die hier wel elke dag lijkt te zijn? ...Nee, het was toch echt de fijne sfeer waar ik in terecht kwam en waardoor ik de volgende week nog enthousiaster ging werken.

Part of the team

Week twee liep verliep ook heel vlot. Ik voelde me al snel een collega en kreeg dit ook van Dave te horen. Dat voelt goed! Doordat je al snel zo betrokken wordt is de afwisseling thuis- en op kantoor werken ook niet moeilijk. Inhoudelijk heb ik meteen leuk werk opgepakt voor Exitable. Ik ben aan de slag gegaan met een uithangbord voor de vrijdagmiddagborrel zitplek en met banners voor een klant. Het voelt goed dat zo snel op mij vertrouwd wordt om zelfstandig iets te maken. Met enige feedback bracht ik de opdracht tot een goed einde.

Ook mijn stage-opdracht verloopt goed. Hierin ga ik een digitaal middel realiseren waarin studenten makkelijker met elkaar in contact kunnen komen. De gehele planning en hiermee de gouden leidraad verschijnt in het projectdocument. Een eerste onderzoek en survey naar problemen met contact bij studenten lopen voorspoedig.

Het voelt goed dat zo snel op mij vertrouwd wordt om zelfstandig iets te maken.
Wouter Wijnands - Exitable stagiair

Oan de geng!

Voor mijn eigen opdracht heb ik amper sturing nodig. Vanuit de survey en het onderzoek ga ik door met het vormgeven van een persona. Dit is een voorbeeld van de doelgroep gevuld met survey resultaten die erg nuttig wordt bij het opstellen van een concept. In de tijd dat mijn surveys gevuld worden (inmiddels al 10 reacties van studenten van 4 universiteiten) ga ik door met interviewvragen opstellen. Hierin richt ik me meer op het inhoudelijke verloop van een contact. 

Verder heb ik weer leuke opdrachten voor Exitable die ook echt online gaan! Toch is de highlight van deze week dat ik met zoveel mensen van de doelgroep in aanraking kom. Studenten die een bachelor, master en zelfs phd volgen, uit het hele land.

Wouter Wijnands - stagiair bij Exitable is hard aan het werk

Doorbuffelen

Week vier alweer! Om netjes binnen de planning te blijven zal ik deze week de interviews afleggen en de survey resultaten verzamelen. Op het eerste oog lijken deze al heel nuttig te zijn en geven ze nog niet eerder ontdekte inzichten.

Waar ik eerder veel aan het typen was, kan ik deze week meer vormgeven. Ik kan namelijk de resultaten van de surveys een visueel aantrekkelijk en duidelijk design geven zodat deze bij eventuele presentaties en opleveringen inzichtelijk zijn. Ik neem de tijd om de persona nog beter te visualiseren nu ik meer informatie heb. Ook begin ik aan de vormgeving van een customer journey. Dit is een bekende methode die Exitable vaak inzet. Het is namelijk een belangrijk onderdeel wat toont hoe een potentiële klant in aanraking komt met je product. Ik zet deze in om te laten zien hoe een contact verloopt en waar een oplossing ingezet kan worden.

Tijd voor Exitable is er deze week helaas niet. Maar, dit betekent wel dat ik de komende week mijn onderzoeken naar contactverloop en problemen bij contact kan afronden en volgens planning door kan.

Ik kom er lekker in

In week vijf kan ik mijn onderzoek afronden. Veel analyseren en concluderen, oftewel veel typen. De onderzoeken leveren wel hele mooie conclusies op. Samen met de persona en customer journey kan ik die goed inzetten voor een concept. Vanwege het vele typen ben ik blij dat ik donderdag voor Exitable kan werken. Ik krijg een opdracht die Dave zou oppakken, maar hij heeft er vertrouwen in dat ik het ook kan. Fijn om te horen!

De eerste opdracht is het bewerken van afbeeldingen voor een website voor een klant. Leuk om te doen en het verloopt goed. Daarna ga ik aan de slag met banners voor een nieuw concept voor een klant. Er is beperkt materiaal beschikbaar, maar ik maak er iets moois van, verbeter en breidt zelfs uit waar nodig. Een werkdag met een tevreden eind. Ik merk dat ik steeds efficiënter kan werken voor Exitable. Dat belooft veel goeds!

De week sluit ik af met het schrijven van deze blog en wat schoolwerk bijhouden zoals het maken een portfolio. Vooral het tweede is niet bijster leuk, maar hoort erbij. Ik kijk alweer uit naar maandag, maar eerst weekend!

Excited?

Ons eerste gesprek is sowieso vrijblijvend - en we garanderen dat je op z’n minst met flink wat inspiratie op zak wegloopt. Zin in koffie?