Instagram gaat stoppen met de swipe-up mogelijkheid

(Digital) MarketingSocial Media

Bart Madou

Digital Marketeer

Bart Madou

Digital Marketeer

Vanaf volgende maand stopt Instagram met de welbekende swipe-up functie. Maar niet getreurd, er komt namelijk een alternatief voor in de plaats. En wel in de vorm van een sticker.

Het was al een functie die niet iedereen kon gebruiken, omdat je er meer dan 10.000 volgers voor nodig had. De accounts die wel die 10.000 volgers hebben, kunnen straks meteen gebruik maken van de nieuwe functie. Heb je minder dan 10.000 volgers? Niet getreurd! Het goede nieuws is namelijk dat het beleid de komende tijd nog wordt geëvalueerd. Wie weet wordt de functie ooit nog beschikbaar voor minder populaire accounts. Wij hopen van wel in ieder geval! Die 10.000 volgers bereik je namelijk niet zomaar. En links toevoegen aan stories is voor iedereen handig.

instagram stopt met swipe up mogelijkheid
Instagram's bericht met betrekking tot de verandering in swipe-up links.

The stickers fit more with the way people currently use the platform
Vishal Shah, Instagram’s head of product

Waarom verdwijnt de swipe-up link?

Instagram verwijdert de mogelijkheid om zo de ervaring van het maken van verhalen, te stroomlijnen met de manier waarop mensen het platform gebruiken. Naast de uiterlijke verandering is er nog een ander belangrijk verschil. Dat zal de voornaamste reden zijn waarom deze verandering eraan komt. Mensen kunnen namelijk direct reageren op verhalen met een sticker, waardoor ze eerder geneigd zijn op het platform te blijven. En dat is natuurlijk wat Instagram het liefste heeft. En niet alleen Instagram, maar alle social media kanalen. En dat is ook logisch natuurlijk.

Hoe gaat de swipe-up sticker eruit zien?

Hoe de link-sticker eruit gaat zien, zie je in de afbeelding hieronder. Je vindt deze sticker op de manier waarop je normaal ook een sticker zou toevoegen; namelijk via de bibliotheek. 

socialmediatoday swipe up sticker

Conclusie

Geen reden tot paniek. Reden tot hoop zelfs! Wie weet wordt de link-sticker binnenkort ook voor profielen met minder dan 10.000 volgers beschikbaar. Wel zo fijn voor voor meer lokaal opererende organisaties. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ben - als deze heugelijke dag aanbreekt - als eerste op de hoogte.

Excited?

Ons eerste gesprek is sowieso vrijblijvend - en we garanderen dat je op z’n minst met flink wat inspiratie op zak wegloopt. Zin in koffie?