SharpSpring als jouw marketing automation tool

(Digital) MarketingMarketing Automation

Tijn Rozemond

Digitaal Strateeg

Tijn Rozemond

Digitaal Strateeg

SharpSpring is de marketing automation tool waar wij bij Exitable het meeste mee werken. Het is veelzijdig, krachtig en betaalbaar - en biedt onze klanten een perfecte instap om hun online leadgeneratie en conversies gigantisch te boosten. SharpSpring is perfect om inzicht te geven in de bezoekers op je website en ze op het juiste moment op te volgen. 

Marketing automation

Als je ons een beetje kent, dan weet je dat wij verliefd zijn op marketing automation software. Het maakt het mogelijk om de juiste persoon, op het juiste moment, het juiste bericht voor te schotelen. Om gepersonaliseerd met onze bezoekers om te gaan, zonder dat het extra werk kost. Individuele aandacht, betere relaties en zo uiteindelijk meer leads - in minder tijd. En we krijgen er ook nog eens veel meer inzicht in onze doelgroep voor terug! 

Ben je nog niet (zo) bekend met marketing automation? Check dan eens:

SharpSpring

Er bestaan tal van marketing automation oplossingen - die allemaal hun eigen voor- en nadelen meebrengen. Toch is SharpSpring een van onze favoriete tools. Waarom? 

voordelen van sharpspring

 • Het biedt een perfecte infrastructuur om, via een “Agency account” onze klanten te helpen - niet gek dus, dat ruim 2.000 digitale bureaus met SharpSpring werken. 
 • Het is een zeer complete oplossing met veel functionaliteiten. 
 • Het is eenvoudig in gebruik. 
 • Het heeft honderden bestaande integraties, dus we kunnen SharpSpring snel koppelen met andere tools of software die je al gebruikt.
Lees verder
Exitable SharpSpring partner

SharpSpring x Exitable 

Exitable is partner van SharpSpring. En niet zomaar partner: dankzij ons hoge kennisniveau en onze ruime ervaring in het onboarden en supporten van verschillende klanten, hebben we de gold status mogen behalen. Een certificaat door SharpSpring in het leven geroepen om betrouwbare en ervaren partner agency’s te belonen - en jouw keuze makkelijker te maken.

Lees verder

Van anoniem tot klant 

De kracht van SharpSpring zit volgens ons in een drietal zaken:

 1. Inzicht in je verkoopfunnel
 2. Complete contactinformatie 
 3. Automatiseren van veel voorkomende communicatie 

1. Inzicht in je verkoopfunnel 

Richt je SharpsSpring goed en volledig in, dan krijg je inzicht in je volledige marketing en sales funnel. Van eerste contactmoment tot uiteindelijke verkoop - of juist misgelopen klant. Zo kun je precies herleiden welke middelen hebben bijgedragen aan welke inkomsten. Zo kun je jouw budgetten beter verderen, je middelen optimaliseren en écht grip krijgen op je ROI. 

2. Complete contactinformatie 

SharpSpring heeft een uitgebreide CRM functionaliteit, waar je alle gewenste informatie over contactpersonen kunt bundelen. Ook kun je er taken voor jezelf of collega’s aanmaken, communicatie in vangen, notities maken en meer. 

Contacten kun je makkelijk filteren, via de CRM functie, of door ze te segmenteren in lijsten. Je kunt je contacten ook onderverdelen in persona’s en zo beter inzicht krijgen in je doelgroepen en doelgroepverdeling. 

Maar onze favoriete functie is toch wel de “life of the lead”, waarin je inzicht krijgt in je individuele bezoekers en op basis van hun acties geautomatiseerde communicatie kunt triggeren. 

3. Automatiseren van veel voorkomende communicatie

Geautomatiseerde communicatie en volledige campagnes kun je dankzij de automation flows van SharpSpring inrichten. Van interne mails bij een actie van een lead, het automatisch converteren naar een warme lead voor opvolging na bepaalde acties, tot een volledige e-mailcampagne, tot een reactieve chatbot: het kan allemaal en zit allemaal standaard in het SharpSpring abonnement. 

Functionaliteiten 

Benieuwd naar alle mogelijkheden die in je SharpSpring tool beschikbaar zijn? Een kleine greep uit de functies:

 • CRM/Verkoop
 • Social
 • Formulieren
 • Landingspagina's
 • Chatbot
 • Rapportages
 • Automatisering
 • E-mail
 • Campagnes
 • Media Center
 • Sales Optimizer
 • Advertenties
 • Winkelmandje
 • Leadscores

Beproefde onboarding 

Dankzij onze ervaring in het onboarden van klanten in marketing automation, hebben we een beproefde werkwijze ontwikkeld. Binnen slechts enkele weken zorgen we dat jouw SharpSpring account niet alleen voor je klaarstaat, maar ook dat jij training hebt gehad om er zelf mee aan de slag te gaan. 

In slechts drie stappen helpen we jou aan een tool waar je zelf mee aan de slag kan:

 1. Set-up: we zetten de basis voor je klaar, zodat jij kan rondsnuffelen terwijl wij doorwerken. 
 2. Training: we zitten met regelmaat samen om de nieuw ingerichte functionaliteiten aan je te laten zien en je er hands-on mee aan de slag te laten gaan. 
 3. Leadgeneratie: we worden jouw partner in het blijven werken met marketing automation. 

Met onze onboarding aanpak word jij binnen no time een echte productowner van je marketing automation tool en kies jij hoe we verder gaan. Wil je ons alleen voor structureel strategisch advies, of worden wij een verlenging van je marketingteam en werken we zij aan zij aan het maken van nieuwe automations en het inzetten van alle mogelijke functionaliteiten? 

Wij zorgen dat jij de kennis en kunde zelf krijgt om de beste keuzes te maken en het meeste uit je tool te halen.

Gratis kijkje in de keuken?

Voor een gratis demo of een verdiepend gesprek zitten we graag voor je klaar! 

Contentblock sharpspring_form is niet beschikbaar.

Excited?

Ons eerste gesprek is sowieso vrijblijvend - en we garanderen dat je op z’n minst met flink wat inspiratie op zak wegloopt. Zin in koffie?