Samen met Gemeente Venlo maken wij het digitale verschil

voor de bezoekers van het Stadskantoor.

Gemeente Venlo hanteert als eerste gemeente ter wereld het Cradle 2 Cradle principe dat op steeds meer plekken in de stad terug te vinden is.

Het voornaamste paradepaardje van deze visie op duurzaamheids is het nieuwe stadskantoor. Dit stadskantoor is de plek waar de inwoners van Venlo terecht kunnen voor burgerzaken en andere gemeentelijke dienstverlening.

Het stadskantoor van Venlo ademt bijna letterlijk het C2C principe. Het doel is dat alle energie die er verbruikt wordt later ook weer hergebruikt kan worden. Een paar mooie voorbeelden zijn:

  • Het regenwater wordt opgevangen, gefilterd en gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten.
  • Het zonlicht wordt met behulp van zonnepanelen opgevangen en omgezet naar energie en warmte voor het Stadskantoor.
  • De groene gevel is bekleed met planten die zorgen voor een gezonder binnenklimaat en een natuurlijke hittebeschermer vormen.

Met een digitaal platform voor het stadskantoor leggen we de connectie tussen het fysieke stadskantoor, het cradle 2 cradle principe én digitale communicatie.

Om de gemeente zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben we ons laten onderdompelen in het Cradle2Cradle principe. Tijdens een rondleiding ontdekten we zelf de toepassingen van het principe binnen het nieuwe stadskantoor. Genoeg indrukken om een passend digitaal concept te bedenken.

Realtime data

De energie die verbruikt en hergebruikt wordt is een mooie manier om het Cradle 2 Cradle principe aan het werk te zien. Op het digitale platform zijn deze gegevens realtime zichtbaar.

Digitale rondleiding

Veel mooie aspecten van het gebouw zijn niet direct zichtbaar. Om dit toch inzichtelijk te maken voor de bezoeker hebben we een digitale versie van het kantoor ontwikkeld, om de bezoeker middels een digitale ‘tour’ het gebouw stap voor stap te presenteren.

Aan de aanvragen en de bezoekers te zien is het digitale platform een uitstekend verlengde van het fysieke stadskantoor geworden. Uiteraard blijven we met Gemeente Venlo op zoek naar manieren om het digitale verschil te blijven maken.

Heldere digitale presentatie van stadskantoor
Steiging van aantal digitale bezoekaanvragen
Verantwoording Stadskantoor (energieneutraal)