Vasco Group

Product Configurator

Exitable ken je. Maar ken je Ketjapp al? Het is ons zusterbedrijf slash compagnon slash mede-visionair op weg naar een betere digitale wereld. Wij doen web, zij doen app. En dat gaat heel goed samen, als whole package deal. Voor de Vasco Product Configurator bijvoorbeeld. Die bouwden we samen: wij de web app, zij de mobiele app. Dit is hoe en waarom die combi zo’n goed idee is.

De Vasco Product Configurator case

Ze zijn al jaren klant, en wij hun trouwe digitale partner. Vasco – groot in West Europa om hun designradiatoren en alles wat te maken heeft met ventilatie, verwarmen en koelen – weet ons altijd te vinden voor hun ideeën. Ze willen groeien, innoveren en profiteren van de beste digitale mogelijkheden voor groter bereik en betere service. Daar helpen wij ze bij. Met de Vasco Product Configurator bijvoorbeeld.

Dit concept kwam via onze Discovery Fase sessie naar voren als de beste van 100.000 ideeën, en vormden we meteen tot een concreet beoogd resultaat: een rekentool voor consumenten en Vasco installateurs om de beste radiator voor elke ruimte te kiezen. Die moest er komen, als web app én mobiele app.

Waarom een web app (en mobiele app)?

Waarom zou je kiezen voor een web app; een website met de looks en features van een interactieve app? En waarom zou je kiezen voor een mobiele app; die je downloadt op je smartphone of tablet? En vooral; waarom zou je kiezen voor beide?

Ze zien er bijna hetzelfde uit. En praktisch het enige verschil is dat je ze bereikt via verschillende wegen: de web app via je browser, de mobiele app via de app store. Maar juist dat verschil maakt dat ze elkaar goed aanvullen. Het maximaliseert het bereik van je app, doordat het makkelijk wordt gemaakt voor iedereen om hem te bereiken. Degene die geen app wil downloaden, gaat naar de web app. Degene die hem altijd via 1 klik bereikbaar wil hebben, installeert de mobiele app. Simpel, voor iedereen.

En hoe gaat dat samen?

Goed om even toe te lichten. The whole package deal: Exitable ontwikkelt de web app, Ketjapp de mobiele app. In één adem te noemen, als één pakket af te nemen. En dat is slim. We zitten namelijk letterlijk onder één dak: zelfde kantoor, zelfde kantine en samen staan we om dezelfde koffieautomaat. Dat maakt samenwerken aan zo’n package deal erg handig, en efficiënt. Voor ons, en voor de klant:

  • Communicatielijnen zijn kort, want we lopen zo naar elkaars bureau.
  • Overleggen gaan snel, want we zitten samen in een ruimte.
  • Kennis wordt gedeeld, over en weer tussen web- en app experts.
  • En dat werkt enorm efficiënt, wat veel tijd (= geld) bespaart.

Vasco snapte dat en zette ons beide aan het werk. “De Product Configurator als web app en mobiele app alstublieft”. – Regelen wij.

Het resultaat

De Vasco Product Configurator, als web app en mobiele app. Zoals gepland in de Discovery Fase. Zoals beloofd, teamwork style, naadloos op elkaar aansluitend en elkaar aanvullend. Aan de voorkant lijken ze praktisch identiek (handig voor gebruiker), aan de achterkant hebben ze één beheersysteem (handig voor de klant). Wijzigingen of nieuwe content hoef je zo namelijk niet los in te voeren voor elke app. Je doet het eenmalig, waarna het direct zichtbaar is op beide platformen.

Dat is het ideale van die package combi, voor beheerder en gebruiker. De gebruiker, zonder verstand van radiatoren, kiest vanaf nu zelf zijn ideale radiator, als volgt:

  • Je selecteert je locatie en definieert het type woning.
  • Je voert de gegevens van de betreffende ruimte(s) in.
  • Opslaan, en de warmteafgifte wordt berekend.
  • De beste radiator kan worden gekozen, te specificeren op type, behoefte, kleur, aansluiting en mogelijk extra accessoires.
  • Mail je keuze naar jezelf of een Vasco installateur – of zoek een dealer in de buurt.

Ready for the package?

Zie jij ook mogelijkheden in zo’n package deal? Benieuwd hoe wij je helpen om digitaal te innoveren, al je ideeën en wensen te kanaliseren tot een praktisch concept, en dat netjes werkend af te leveren? Een digitaal (combi)product dat goed werkt voor je gebruikers, en gemakkelijk voor jezelf? Efficiënt – en daarmee economisch voordelig – door ons combiteam geproduceerd?

It takes two to tango. - Hans Steenbreker, Vasco Group IT Director