Google for Jobs in Nederland

(Digital) Marketing

Bart Madou

Digital Marketeer

Bart Madou

Digital Marketeer

We wachten al een tijdje totdat Google for Jobs in Nederland beschikbaar wordt. Maar binnenkort is het toch echt zo ver en wordt het ook hier gelanceerd!

Waarom Google for Jobs?

De banenmarkt wordt steeds krapper en het werven van personeel daarmee ook. Met Google for Jobs komt er een apart gedeelte binnen Google speciaal voor vacatures. Je kunt hier rechtstreeks op zoek naar banen in de buurt. Of juist heel specifiek naar een functie binnen jouw wensen en behoeften:

Hoe maak je vacatures zichtbaar op Google for Jobs?

Als je de vacature omgeving op jouw website technisch goed inricht, neemt Google dit automatisch over. Je moet wel aan enkele eisen voldoen om zichtbaar te zijn op Google for Jobs:

  1. Met behulp van structured data geef je "aan de achterkant" bepaalde attributen aan je vacatures waardoor Google hem makkelijker kan scannen. Deze code kun je door middel van HTML-opmaak aan je website toevoegen. Het is niet iets waar je zonder kennis aan kan beginnen. Kijk op scheme.org of vraag het onze developers, zij helpen je graag.
  2. Richt je vacature zo zoekmachinevriendelijk in. Wees duidelijk en geef heldere functietitels aan je vacatures. Een open deur misschien, maar niet iedereen doet dit.
  3. Met behulp van een sitemap blijft Google automatisch up to date met betrekking tot gesloten vacatures op je website. En zo voorkom je bijvoorbeeld dat je een sollicitatie binnenkrijgt weken nadat een vacature sloot.

Wanneer komt Google for Jobs naar Nederland?

Op het moment van schrijven wordt de banen zoekmachine van Google nog getest in Nederland. Wanneer hij daadwerkelijk gereleased wordt is nog niet zeker (dit zal niet meer in 2019, maar in 2020 plaatsvinden). Wat wel zeker is, is dat je er maar beter op voorbereid kunt zijn.

Als je gebruik maakt van voorgaande tips hoef je je geen zorgen te maken!

Google for Jobs implementeren?

Wil je graag aan de slag met het implementeren van maatregelen die nodig zijn om jouw vacatures op Google te tonen? Maar weet je niet waar te beginnen? Neem dan contact met me op, ik help je graag verder! ☕

Excited?

Ons eerste gesprek is sowieso vrijblijvend - en we garanderen dat je op z’n minst met flink wat inspiratie op zak wegloopt. Zin in koffie?