Zakelijke website laten maken? Dit bepaalt je succes

(Digitale) Strategie

Tom Buschman

Client Manager

Tom Buschman

Client Manager

Een corporate website, of bedrijfswebsite, is meer dan een digitaal visitekaartje. Het is de plek waar jij successen boekt. Een digitaal platform waar klanten en medewerkers acties op uitvoeren en zich steeds meer aan jou binden. Grote corporate websites hebben vaak complexe rechten en rollen, externe afhankelijkheden en conversiegerichte doelen. Voor ons geldt: hoe groter de uitdaging, hoe groter de pret. Voor alle merken die met hun website of digitaal platform de beste ervaring voor klanten en medewerkers willen realiseren, bieden wij de oplossing. Hoe? In deze 5 stappen. 

In 5 stappen naar een doelgroepgerichte corporate website 

Wil je jouw website inzetten als een heus resultaten kanon? Bijvoorbeeld om conversies te boosten, je service te verhogen of je dienstverlening uit te breiden? Dan moet jouw platform ingericht en afgestemd worden op de gebruiker. Op een waardevol en gepersonaliseerd online bezoek. Met jouw doelgroep, hun algehele customer journey in het middelpunt en userflow door de website als uitgangspunt, ontwikkelen wij effectieve zakelijke websites. Helemaal ingericht op de user experience, gebouwd op een agile wijze en getest bij echte eindgebruikers.

Wij willen dat je zakelijke website past bij jouw bedrijfsdoel(en) en aansluit bij de behoeftes van de organisatie en de eindgebruikers. Daarom volgen wij de volgende stappen om samen tot het optimale resultaat te komen: 

1. Strategische basis

Als je een goed platform wilt creëren is het van belang dat hier van te voren goed over nagedacht is. En dan met name vanuit het oogpunt van de gebruiker. Daarom starten wij altijd met een sessie om zeker te weten dat we de juiste oplossing bieden ー praktisch, resultaatgericht en uitvoerbaar. Tijdens deze sessie zitten we samen om te bepalen wat we willen bereiken met het nieuwe platform, voor wie het nieuwe platform wordt gebouwd, en of de website die we voor ogen hebben, ook daadwerkelijk aansluit bij onze doelen en doelgroepen. Na de sessie krijg je inzichtelijk welke oplossing het meest effectief is en hoe we het proces van realisatie gaan aanvliegen.

2. Gebruiksvriendelijk CMS

Jouw nieuwe zakelijke website vraagt om een stevig en eenvoudig te gebruiken CMS. Onze persoonlijke favorieten zijn Drupal en Craft CMS ーmaar de uiteindelijke keuze ligt natuurlijk altijd aan de wensen en behoeften van jouw organisatie. Zodat jij de beste fit krijgt. 

3. Perfect design voor jouw zakelijke website

Team Exitable bestaat uit UX-designers, developers en marketeers. Deze disciplines zijn volledig op elkaar ingespeeld en zo zijn wij in staat om voor jou een website te ontwerpen die volledig conversiegericht is gebouwd en klaar voor gebruik van jouw doelgroep. 

Dit team zit samen om de resultaten uit de discovery te bespreken en samen te komen tot een optimaal en user experience proof design, dat door onze developers technisch sterk wordt ontwikkeld en vervolgens een ideale tool is voor je marketing en sales doelstellingen. 

4. Toekomstbestendig

Jouw website moet natuurlijk een lange tijd meegaan. Maar ook flexibel inzetbaar zijn voor ontwikkelingen in de toekomst. En de ontwikkelingen op het gebied van zakelijke websites gaan erg hard. Daarom is het belangrijk dat de website in staat is om met deze ontwikkelingen mee te gaan. Anders verouderd de zakelijke website namelijk veel te snel. Ook daar steken we tijd en liefde in. Het beheren maar vooral het doorontwikkelen van jouw website staat op nummer een. 

5. Meetbaar resultaat

Iedereen wil natuurlijk inzicht in hoe de website of campagne presteert. Daarom bieden we altijd een dashboard op maat aan. Hierin staat niet alleen basis informatie zoals aantal paginaweergaven, aantal sessies, aantal (unieke) bezoekers, en gemiddelde sessieduur. Maar houden we ook KPI’s en conversies bij. Om zodoende te allen tijde een realtime inzicht in de prestaties te kunnen bieden.

voorbeeld dashboard

En meer

Ons team kan na het ontwikkelen van een zakelijke website, jouw bedrijf nog steeds verder helpen. Conversie of SEO-gerichte copy, nieuwe corporate beelden/fotografie of gelijk marketing automation software koppelen? Wij zetten graag die extra stap. 

Wat kost een nieuwe zakelijke website?

Veel mensen zullen zich afvragen wat het laten ontwikkelen van een bedrijfswebsite gaat kosten. Het is lastig om hier antwoord op te geven omdat er diverse verschillende mogelijkheden zijn met uiteraard verschillende prijskaartjes. Wij vergelijken dit altijd met de vraag “wat kost een auto?” 

We schreven eerder al een blog wat jou meer inzicht kan geven in de kosten van een zakelijke website

Bekijk onze succesvolle corporate sites

We hebben al een heel aantal zakelijke websites gebouwd, met verschillende content management systemen. Benieuwd wat dan? Vertellen we graag. Een paar corporate websites uitgelicht: 

Gemeentearchief Venlo

Gemeente Venlo wilde hun Gemeentearchief beter online beschikbaar stellen. Wij mochten dit mooie project uitwerken - en dat deden we in Drupal. Drupal is een geliefd CMS voor overheden, omdat dit gemakkelijk te beheren is door verschillende gebruikers(rollen), geschikt is voor veel verschillende soorten content en goed aansluit op de WCAG-eisen, waar overheidsinstellingen online aan moeten voldoen. 

Bekijk de case van het Gemeentearchief Venlo

gemeentearchief venlo

Rockpanel

Rockpanel, onderdeel van de Rockwool Group, biedt duurzame oplossingen aan voor gevelbekleding. Ze hebben een uitgebreid productaanbod voor allerlei geveloplossingen - passend bij ieder project. Wij hebben er voor gekozen om dit Laravel te bouwen, hierin kan de klant de content voor de sample tool beheren. Verder kun je in Laravel minimalistisch bouwen en makkelijk uitbreiden. 

→ Check de Rockpanel case

Amber

Amber is een jonge organisatie die als doel heeft op de wereld van mobiliteit op hoog tempo te veranderen. Hoe? Door elektrische deelauto’s door heel Nederland aan te bieden en zo het bezit van een eigen auto overbodig te maken. Een wordpress website, aansluitend op de wensen van Amber 

→ Lees over ons werk voor Amber

drive amber

Ook (meer) succes met je zakelijke website? 

Twijfel je aan je huidige corporate website? Of weet je al zeker dat je een nieuwe zakelijke website wil laten ontwikkelen? Wij gaan graag vrijblijvend het gesprek met je aan!

Excited?

Wij bellen je terug