De digitale bedrijvenservice van Rd4

Rd4 Reinigingsdiensten verzorgt de inzameling en verwerking van afval en grondstoffen voor 10 gemeenten in Zuid-Limburg ー voor bijna 300.000 burgers en meer dan 3.500 bedrijven. Een mooi bedrijf, maar qua digitale communicatie vielen er nog veel kansen te behalen. Dus haakten ze ons aan om ze te begeleiden in hun weg naar digitale transformatie. 

Ondertussen hebben we al een aantal projecten mogen starten en afronden. Zo mocht Exitable meewerken aan de succesvolle burgerparticipatie en optimaliseerde ons zusterbedrijf Ketjapp de app van Rd4. Maar een van de highlights uit onze samenwerking is toch wel het bouwen van een Craft CMS website voor de zakelijke dienstverlening van Rd4 - en daar zoomen we verder op in. 

Het resultaat 

Een nieuwe, moderne website voor de bedrijvenservice van Rd4 met een frisse en gebruiksvriendelijke uitstraling en een grote eerste stap in de digitale transformatie - dat is wat we met trots realiseerden voor Rd4. De website heeft niet alleen gezorgd voor een betere merkervaring en klantbeleving, maar zorgt er nu ook voor dat de administratie van Rd4 minder belast wordt en diverse processen gedigitaliseerd zijn. Alle bedrijven kunnen nu online zelf zaken regelen.

Zo hebben we de website ook gebouwd. Waar je eerst een mail moest sturen om een bestelling te plaatsen, kunnen bedrijven dit nu zelf, rechtstreeks via de website. Bespaart iedereen tijd!

We zijn een intensief proces ingegaan waarin we de klant centraal hebben gezet en snel een gezicht gaven aan de bedrijvenservice. Fijn om samen te werken met een partner die mooie dingen maakt én achter de schermen kundig is om processen te digitaliseren.
Vico Kok, Hoofd Marketing & Communicatie

Niet gek dus, dat Rd4 erg blij is met het resultaat - en met ons een langdurige partnerschap is opgestart. Hoe we dat resultaat behaalden? Zo! 

Het vraagstuk

Rd4 bedient twee hoofddoelgroepen: bedrijven en particulieren. Bedrijven werden digitaal nog niet heel goed geserviced en Rd4 stelde ons de vraag of we konden helpen om de digitale communicatie voor de zakelijke markt te moderniseren. 

En dat konden we. Om goed in kaart te brengen wat exact de markt, doelstelling en wensen waren, hielden we een aantal workshops. We gingen met verschillende afdelingen om tafel en kregen veel mooie ideeën op tafel. Een vernieuwde website voor de bedrijvenservice was de grootste winst om te halen en een mooie eerste stap in de digitale transformatie van Rd4. 

Waarom? Het bedrijfsgedeelte stond los van alle andere digitale gedeeltes, waardoor het makkelijk kon worden aangepast. Voor Exitable een mooie case om aan Rd4 te laten zien wat we in onze mars hadden. 

Het proces 

Rd4 en Exitable vormden samen een team. Vanuit Exitable was er een projectmanager en natuurlijk de inhoudelijke experts vanuit development, design en marketing. Vanuit Rd4 werden Vico Kok, hoofd marketing en communicatie, en Herni Bak, hoofd commerciële zaken, aangewezen als “Product Owners”. 

De website begon met onze discovery fase, waarin we duidelijk uiteenzetten wat nodig is van de website. Dit legden we vast in een “warrior frame”: een kader waarin alle elementen staan die op de website moeten komen. 

Met dit framework gingen onze UX-designers aan de slag. Volgens een (opgefriste versie van) de huisstijl, maakten we een klikbaar prototype die getest kon worden. Vervolgens zorgden onze developers dat dit design gerealiseerd werd. 

Mét genoeg contactmomenten tussen Rd4 en Exitable - samen zijn we immers één team. Dus zaten we welke twee weken samen om te zorgen dat de website precies zo ontwikkeld werd als Rd4 graag wilde. 

De bedrijvensite staat live, maar we zijn nog niet klaar. Inmiddels hebben we veel lessen geleerd en zijn we bezig met het opzetten en uittekenen van het complete landschap. We blijven dus samenwerken met Rd4 om het digitale landschap constant te blijven optimaliseren - volgens ons Continuous Improvement model

De techniek 

Rd4 had een website nodig die eenvoudig te beheren was, waar hun klanten direct zelf in kunnen loggen en die goed en duurzaam gekoppeld kon worden aan interne systemen. Om die redenen kozen wij voor Craft CMS. Een flexibel en krachtig content management systeem, dat in beheer erg makkelijk is. De inlog voor klanten, met een omgeving die gekoppeld is aan alle interne systemen, maakten we op maat, gebaseerd op Laravel. 

Zo zorgen we voor een gebruiksvriendelijk staaltje techniek, dat perfect werkt op de bestaande systemen van Rd4. Gemak voor de medewerkers voor Rd4, én gemak voor hun zakelijke klanten. 

Ook klaar voor digitale transformatie? 

We hebben bij Rd4 een grote eerste stap gezet in een digitale transformatie. Van bedrijvenwebsite tot burgerparticipatie en van app-optimalisatie tot beheer en onderhoud. Rd4 vond in ons een betrouwbare partner om hen te helpen met effectieve online communicatie en de digitale transformatie voort te zetten. 

Is jouw bedrijf ook toe aan digitale optimalisatie, of denk je ook aan een (nieuwe) Craft CMS website? We ontmoeten je graag een keer voor een kop koffie!

Excited?

Ons eerste gesprek is sowieso vrijblijvend - en we garanderen dat je op z’n minst met flink wat inspiratie op zak wegloopt. Zin in koffie?